Jú ’t

Contacting Juerd

Jabber
#####@juerd.nl
ICQ
7516019
MSN Messenger
_____-removethis@removethis-juerd.nl
E-mail
#####@juerd.nl

Juerd over zichzelf

Ik ben erg geneigd om te beginnen met "Hallo, ik ben Juerd Waalboer", maar dat is erg afgezaagd en dat ik Juerd ben dat had je hopelijk al door.

Op 10 juni 1983 werd ik geboren, althans, dat zeggen mijn ouders. Toen had ik nog niet door dat ik op de verkeerde planeet terecht was gekomen. Ik ben anders dan de meeste anderen, en daar hebben mijn omgeving en ikzelf zich maar bij neer te leggen. Of ik nou nerd ben of geek, of misschien allebei, ik heb geen idee, en ik vind het sowieso wel prima. In elk geval hou ik van spelen met technologie en vind ik internet een schitterend communicatieplatform. Sowieso is communiceren met lettertjes een fantastische uitvinding, want lezen gaat veel sneller dan luisteren.

Juerd is een Friese naam en wordt ongeveer uitgesproken als júúwut, maar dan zonder w. Wie IPA kent, kan overweg met een beschrijving als /jyːət/ of SAMPA: /jy:@t/.

Ik hou van vrijheid, maar dan wel met beperkingen die de rest van de vrijheid blijven garanderen. Zodra vrijheid zo breed wordt geïnterpreteerd dat het beëindigen van vrijheid ook toegestaan moet worden, heb je wel absolute vrijheid in het begin, maar is het van korte duur. Dit lijkt op de GPL/BSD-discussie, maar is redelijk universeel toepasbaar: mag je democratisch beslissen de democratie op te heffen?

Religieus ben ik niet, ik geloof niet in 'n opperwezen. Wel in een oppermacht, maar ik zie niet in waarom ik daar mee zou communiceren of 'm zelfs zou aanbidden. En zo'n oppermacht hoeft ook geen naam te hebben, want het is sowieso maar een zwakke manier om het onbegrijpelijke te verklaren.

Een beetje religieus omgaan met techniek kan echter voor een hoop lol zorgen, en zodoende ben ik een Perl-monnik. Een ander evangelie dat ik probeer te verspreiden is dat van Dvorak.

Mijn bedrijf TNX stelt me in staat om legaal te doen wat ik leuk vind, maar soms wordt het me allemaal te veel en wil ik even niks met computers te maken hebben. Dat schijnt normaal te zijn :)

Ik adviseer bedrijven (kleine en grote) in het hele land over hoe zij hun computersystemen moeten inrichten of verbeteren. Daarnaast beheer ik servers en netwerken van bedrijven in de regio en geef ik presentaties en workshops.